Coaching met paarden

een waardevolle investering in jezelf

Veel gestelde vragen

Ik ben in behandeling bij een psycholoog, kan ik hierbij dan nog wel coachsessies gaan volgen?

De combinatie hulpverlening en coaching is vaak een goede aanvulling en kan met de psycholoog/hulpverlener worden overlegd.

Kunnen deze coachsessies ook vergoed worden?

1. Raadpleeg voor mogelijke vergoedingen uw gemeente, uw ziektekostenverzekering, het PGB en andere subsidies. Meer informatie over het persoonsgebonden-budget en andere subsidies vindt u op: www.rijksoverheid.nl

2. Werkgevers zijn in toenemende mate bereid om de kosten van de coaching voor hun werknemers te vergoeden, wanneer deze een positieve uitwerking heeft op:
- loopbaanontwikkeling en/of -begeleiding;
- vaardigheden en competentieontwikkeling;
- preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Is het nodig om bij een coachsessie verstand van paarden te hebben?

Ervaring met paarden is niet nodig, mensen met angst voor paarden wordt rekening mee gehouden en activiteiten kunnen eventueel aangepast worden. Privacy, fysieke en emotionele veiligheid van de coachee wordt gewaarborgd.

Wanneer zou je niet kunnen deelnemen aan een coachsessie?

Psychiatrie en medicatief gebruik van psychiatrische middelen (zoals anti depressiva) zijn een contra-indicatie. Psychiatrische middelen kunnen een invloed hebben op het verloop en veiligheid van de sessie. Verder is eventuele doorverwijzing mogelijk mocht de coaching niet geschikt blijken voor de coachee.

Is een coachsessie niet zielig voor het paard?

Emotionele en fysieke veiligheid van het paard worden tijdens een coachsessie door de coach bewaakt. Verbaal en fysiek geweld richting het paard is niet toegestaan, mocht dit toch voor komen dan wordt de coachsessie stop gezet.

Meer weten?neem contact op voor meer informatie

Contact