De grote uitdaging van het leven

is het overwinnen van je eigen grenzen en verder durven gaan dan je ooit had durven dromen (Paul Gauguin)

Over mij

Hallo, ik ben Lucia Leijs en woon in Drachten.

Toen ik nog heel jong keek ik vol bewondering uit het raam van de auto als we een weiland vol met mooie viervoeters voorbij reden. Geen paard ging mij toen onopgemerkt voorbij. Mijn ouders hadden een hobbyboerderij in de polder van Huisduinen en al gauw volgde de aanschaf van paarden, waarvan nog steeds een in ons dierbare bezit is.

Na te zijn afgestudeerd aan de HBO opleiding Psycho Sociaal Werk in Diemen, ben ik gaan werken in de Jeugdhulpverlening. Tijdens mijn jarenlange werkervaring zag ik een verband tussen hulpverlening en werken met dieren. Voor mij ligt in ‘Equine Assisted Coaching’ de kans om een eigen en effectieve vorm van hulp te geven in het helpen en begeleiden van mensen.

Ik begeleid op professionele wijze individuele en teamgerichte coachsessies met paarden. Ik zet activiteiten op bij verschillende vraagstukken, interpreteer paardenlichaamstaal en begeleid ieder bij hun persoonlijk leerproces.

Mijn interesse ging verder. Door vele jaren in de omgang met paarden ging ik mij steeds meer afvragen hoe een paard zich nou werkelijk voelt, nodig heeft en wat een paard beweegt om bepaalde gedragingen uit te voeren. Zo ben ik bij de opleiding Paardengedragstherapie van Tinley gekomen en mag ik mij ook met trots Paardengedragstherapeute noemen.

Als gedragstherapeute help en adviseer ik stallen en particuliere paardeneigenaren waar zij problemen ervaren met hun paard(en) en waar zij het welzijn van hun dier kunnen verbeteren.

Opleidingen

Tinley - CRKBO geaccrediteerd (bezig)
Behavioral therapy for horses / Paardengedragstherapie

Keulseweg - NOBCO/EMCC geaccrediteerd
Equine Assisted Coaching / Coach met inzet van Paarden

Hogeschool INHOLLAND Diemen
Bachelor of Education (BEd) / Psychosociaal Werk
(afgestudeerd in de Pedagogiek van het Jonge kind)

Kennismaken?neem contact op voor een kennismaking

Meer informatie